maandag 7 mei 2012

Garnalen in witte wijn en room


Agelopen weekend heb ik een nieuw receptje uitgeprobeerd dat ik op internet vond. Een succes!
Het is heel simpel, maar erg smakelijk. Je kunt er makkelijk indruk mee maken op je gasten!
Ik serveerde het met lekker knapperig bio stokbrood van de bakker en een heerlijk glaasje prosecco erbij.

Nodig voor 2:

ongeveer 24 grote rauwe garnalen, gepeld
1 sjalotje, fijngehakt
klein teentje knoflook, fijngehakt
glas witte wijn
400 ml slagroom
eetlepel roze peperkorrels
grote klont roomboter

Hak het uitje fijn en laat de roomboter smelten in een koekenpan. Bak het uitje glazig en voeg daarna de knoflook toe.
Doe de wijn erbij en laat verdampen. Hierna de slagroom erbij, samen met de roze peper. Laat onder af en toe roeren indikken tot saus. Na ongeveer 20-30 minuten is de saus dik genoeg. Proef even of er nog peper en zout bij moet.
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de rauwe garnalen in een ovenschaal en giet de saus er overheen.
Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan.

Dat is het! Heel makkelijk dus. De garnalen worden heerlijk zacht en romig en door de uien-roomsaus een beetje zoetig.

De roze peperkorrels zijn te koop op de markt, bij de kruiden- en specerijenkraam.
Ik proefde er een en wat is dat heerlijk! Je kunt het vergelijken met een zoetzuur gedroogd besje met een peperig smaakje.


Roze peperkorrels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten