dinsdag 3 juli 2012

Restaurant De Raadskelder

Per ongeluk kwamen we hier terecht. Na sluitingstijd van de keuken.
Het zit zo;
We waren tijdens ons weekendje weg in Limburg gaan zwemmen en hadden niet zo erg op de tijd gelet. Toen het zwembad ging sluiten en wij ons hadden gewassen en aangekleed, besloten we uit eten te gaan. Het was toen al 21.30, zo bleek. Erg jammer als het op een snack zou uitdraaien. Het was immers zaterdagavond en we waren een weekendje weg!
Bij verschillende restaurants in Roermond kregen we te horen dat de keuken al gesloten was en ondertussen werd het later en later…
Toen we als laatste strohalm om iets te eten een doner-tentje zagen, besloten we ons daar te ‘voeden’ (meer dan dat is het niet). Dit lieten we een klein beetje aan de eigenaar doorschemeren en deze kwam met een oplossing; hij haastte zich naar de buurman van naastgelegen restaurant en vroeg hem of hij een uitzondering voor ons kon maken.
De eigenaar van het restaurant kwam naar buiten en begroette ons alsof we hem al jaren kennen. Hij zei dat een hoofdgerechtje nog wel mogelijk was om te maken. We kregen een fijn tafeltje bij het raam en lieten ons verrassen met een hoofdgerecht dat we niet zelf uitkozen. Dit schijnt altijd zo te gaan in dit restaurant, er is geen menukaart maar een vast menu dat elke maand wisselt.
De eigenaar stelde zich voor en vroeg ons of we vlees of vis wilden eten. ‘Een lekker glaasje rood erbij?’ vroeg hij met Roermondse zachte G. Graag!
De wijn was heerlijk, precies zoals ik hem graag drink. Een volle, zware, maar fruitige wijn. Ik vermoed dat het een Cabernet Sauvignon  was met een hoog alcoholgehalte. Na een glas voelde ik hem al naar mijn hoofd stijgen!
We kregen een amuse; een plakje rauwe zalm gemarineerd in bruine suiker met wakame en een rilette van eend met uienchutney. Heerlijk! Vooral de wakame, wat ik nog nooit gegeten had. Heerlijk pittig in combinatie met de andere dingen. Wakame zal ik in de toekomst vaker op mijn thuismenu zetten.
Daarna het hoofdgerecht; heerlijk vlees in een rijke jus met tempura van Roseval-aardappeltjes (op een satestokje geregen, ook zo’n goed idee) met knapperige peultjes en rode kool. De aardappeltjes waren heerlijk in hun krokante tempura-jasje en de rode kool smaakte niet naar rode kool, maar was heerlijk zacht en ook pittig.
Helaas hebben we geen foto’s gemaakt van de prachtige, strak opgemaakte borden.
We hebben genoten van dit diner en gingen zonder nagerecht ver na 23.00 uur naar huis. De eigenaar, Danyel, schudde ons wederom de hand.
Wat een hartelijke man! Met zoveel passie voor zijn restaurant en voor eten scoor je bij mij punten.
Later bleek het een restaurant te zijn dat in het tv programma Herrie XXL heeft meegedongen naar de hoofdprijs. Het is derde geworden. Bovendien prijkte er een sticker met ‘Aanbevolen in Michellingids 2012’ op de deur.
Dit is een aanrader als je in Roermond bent en je wilt laten verrassen, verwennen en bovendien inspiratie wilt opdoen voor nieuwe menu's.
Er bevindt zich een kelder onder het pand, waar je ook kunt eten, waarvan de naam.

Wakame

De Raadskelder, Kraanpoort 7,  6041 EG Roermond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten