maandag 27 augustus 2012

Pollo Capriccioso

Uit mijn nieuwe boek Under The Olive Tree maakte ik het volgende recept.
Het is een maaltijdsalade met lauwwarme kip.  Of kip op een bedje van sla. De kip is gemarineerd in citroen en kruiden en ligt op bedje van sla met limoensaus (of citroen).
 Ik serveerde er friejes bij.
Naar mijn mening  vond ik de smaak van de saus niet sprankelend genoeg, dus vervang ik de citroen in de saus voor limoen!

Nodig voor twee:
2 kipfilets
2 selderijstengels
2 wortelen
halve rode paprika
halve gele paprika
rucola
mayonnaise
pijnboompitjes
sap van 2 limoenen

marinade voor de kip
sap van 1 halve citroen
olijfolie, dezelfde hoeveelheid als het citroensap
2 tenen knoflook, gehakt
halve rode peper, in ringetjes
1 laurierblad, in stukjes
Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten te mengen. Leg de kipfilets er in en laat minstens 30 minuten marineren.
Bak hierna de kipfilets aan in een koekenpan totdat deze bruin zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Als de kipfilets bruin zijn, doe ze in een ovenschaal en laat nog 20 minuten in de oven gaar worden.
Snijd ondertussen de wortels en selderijstengels fijn en de rode en gele paprika in dunne reepjes. Doe alle groenten bij elkaar.
Schep ongeveer 4 eetlepels mayonaise in een schaaltje en meng het sap van twee limoenen erbij. Proef even of het niet te zuur is en of er wat zout bij moet.
Schep een klein beetje van de limoensaus door de gesneden groenten.
Bak de pijnboompitjes een beetje bruin in een koekenpan en laat afkoelen.
Als de kipfilet klaar is leg je ze op een bord om af te koelen. Snijd er daarna repen van. Bestrooi met wat peper en zout.
Doe een handvol rucola op een bord en leg daar de aangemaakte gesneden groenten op en daar bovenop de kip. Schep nu de limoensaus er overheen en als laatste de pijnboompitjes.
Deze maaltijdsalade vult enorm, maar serveer hem eventueel met aardappeltjes of frietjes.
Ben benieuwd hoe jij het vindt…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten