maandag 17 september 2012

Hartige taart met gemengde paddenstoelen, tijm en feta

Alvast geinspireerd door de herfst maakte ik deze paddenstoelenquiche met gemengde paddenstoelen vorige week.




Zo maakte ik hem:

Nodig

doosje gemengde paddenstoelen (shi-take, oesterzwam, boschampignons)
half doosje champignons
handje cherry tomaatjes, gehalveerd
3 eieren
bekertje creme fraiche 150 ml
geraspte kaas
2 tl gedroogde tijm
2 eetlepels fetablokjes
geraspte kaas
4 plakjes kant en klare deeg voor hartige taart (Koopmans)
boter
peper, zout
springvorm 20 cm

Leg de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet de springvorm in met boter.
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Snijd de paddenstoelen in grove stukken en laat mini paddestoeltjes gewoon heel. Was ze niet onder de kraan, maar veeg ze schoon met een keukenpapiertje!
Laat wat boter in een koekenpan smelten en bak de paddenstoelen tot ze een beetje zacht worden. Bestrooi met peper en zout en de gedroogde tijm.
Bekleed de springvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Dit hoeft niet heel netjes en mag er best 'slordig' uitzien.

Klop de eieren los en roer de creme fraiche er doorheen. Maak een beetje op smaak met wat peper en zout.
Doe de paddenstoelen in de springvorm. Doe de halve cherrytomaatjes er bovenop, samen met de fetablokjes. Giet het eierenmengsel er op en bestrooi met een klein beetje kaas. Let op, de kaas kan vet loslaten, dus wees zuinig met de kaas.

Zet in de oven 25-30 minuten totdat het ei gestold is en het deeg mooi bruin is.

Warm is de taart het lekkerst.

Enjoy!

Dit receptje heb ik ingestuurd voor de foodblogevent van september, met onderwerp 'hartige taarten en quiche'. Kijk voor meer inspiratievolle receptjes op: www.beginspiration.nl/category/foodblogevent/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten