donderdag 11 oktober 2012

Geroerbakte runderreepjes met gele rijst


De runderreepjes hoeven maar kort gebakken te worden en blijven mals. Gezond met broccoli, bosui en champignons.

Zo maak je het

Nodig

250 gram runderreepjes
kleine stronk broccoli
3 bosuitjes
handje champignons
2 tenen knoflook
1 cm gemberwortel
oestersaus
peper
1/2 theelepel maizena
gele rijst
olijfolie
chilivlokken om te bestrooien

Zet twee pannen water op en breng aan de kook.

Doe ondertussen de runderreepjes in een kom en knijp de knoflook er boven uit. Rasp de gemberwortel en doe een kleine eetlepel geraspte gember bij de biefreepjes. Bestrooi met peper. Giet drie eetlepels olijfolie erbij en roer door elkaar heen. Laat de reepjes marineren.

Snijd ondertussen de groenten. De broccoli moet in kleine roosjes, de champignons in plakjes en de bosui in stukken van 1 cm.

Als het water kookt, blancheer dan de broccoli ongeveer 4 minuten. Haal ze uit het kokende water en spoel af onder de koude kraan.

Kook in de andere pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe een halve theelepel maizena door de runderreepjes.
Verhit in een wok olijolie en doe de reepjes er in. Bak ze even aan en doe vervolgens de groenten erbij. Roerbak 5 minuten. Zet nu het vuur laag en voeg ongeveer 4 eetlepels oestersaus toe. Roer goed door en verhit nog een minuut of twee.
Serveer met de rijst en bestrooi eventueel met chilivlokken.

Lekker, snel en gezond!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten