dinsdag 30 oktober 2012

Pasta al pesto e gamberetti - Pasta pesto met garnalen


Mmmm, een lekker bordje pasta. Dit keer met romige pestosaus en grote garnalen (helaas bijna niet te zien op de foto)

Hoewel deze pasta eigenlijk met spaghetti hoort, gebruikte ik dit keer penne.

Zo maakte ik deze simpele pasta;

Nodig voor 2

pasta voor 2 personen
bekertje creme fraiche
potje goede pesto (of zelf maken)
1 teen knoflook
12 grote diepvriesgarnalen, schoongemaakt
handje champignons
handje rucola
handje pijnboompitjes
gedroogde basilicum
peper, zout
klontje boter
geraspte kaas

Kook de pasta.
Maak de garnalen schoon.
Bak de pijnboompitjes bruin in een koekenpan. Let op dat ze niet aanbranden!

Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Laat in een koekenpan de boter smelten en bak de champignons samen met de knoflook. Bestrooi met basilicum totdat alle champigons bedekt zijn. Bestrooi met een beetje peper en zout. Als de champignons zacht worden, haal ze dan van het vuur.

Laat de creme fraiche in een steelpan smelten en voeg 3 eetlepels pesto toe.
Doe de champignons erbij, samen met de garnalen. Breng de saus op smaak met wat van de gedroogde basilicum, peper en zout.
Proef!
Hou je van knoflook, knijp dan nog een teentje knoflook uit in de saus. Hou je van veel pesto, voeg dan nog een eetlepel pesto toe.

Als de garnalen mooi roze zijn, is de saus klaar.

Meng de saus met de pasta. Doe er een handje rucola doorheen.
Serveer de pasta met een bosje rucola, pijnboompitjes en geraspte kaas.

Enjoy!



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten