woensdag 23 januari 2013

Cottage Pie

Dit is echt comfort food! Zo heerlijk vol van smaak en lekker warm! Ik maakte hem gisteren en hij smaakte heerlijk, vooral met de heerlijke saus erbij.
Je kunt een Cottage Pie maken met de ingrediënten die je wilt. De traditionele Cottage Pie wordt met rundergehakt gemaakt, maar je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Maak je hem met lamsgehakt, dan heet hij Shepard's Pie.

Nodig voor 2 personen
250 gr rundergehakt
125 gr uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1 tl tijm
half blikje tomatenpuree
1/2 el bloem
250 ml rundvleesbouillon
klein glas rode wijn
1 el Worchestershire saus
handje diepvriesdoperwten
aardappels voor aardappelpuree
klontje boter
kopje melk
zout, peper, nootmuskaat

Bak de gehakt in olie. Wanneer de gehakt gebakken is, haal uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
Bak de gesnipperde ui samen met de knoflook en tijm glazig. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en roer goed door. Voeg de gehakt, rode wijn, Worchestershire saus en bouillon toe en breng aan de kook. Doe de doperwten erbij en draai het vuur laag. Laat een half uur pruttelen met het deksel op de pan. Proef of het nog peper en zout nodig heeft en breng op smaak.
Kook ondertussen de aardappelen voor de puree. Stamp fijn samen met de boter, melk, nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout.
Schep of zeef wat van de saus uit het gehaktmengsel. Deze saus serveer je later over de pie heen!
Doe de gehakt in een ovenschaal en verdeel de puree er overheen. Strijk mooi glad met een spatel, waarbij je het midden hoger maakt. Maak er met de zijkant van een lepel een mooi motiefje in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de pie erin en laat mooi bruin en krokant worden. Laat ongeveer een half uur bakken.

Verwarm de saus die je hebt achtergehouden.

Snijd (voor zover dit kan) punten uit de pie en giet de achtergehouden saus over de punten heen. Serveer met een frisse, krokante salade!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten