dinsdag 29 januari 2013

Geen nacho's in huis? Zo maak je ze!



Toen ik enthousiast een salsaatje en een guacamole op tafel toverde, bleek dat we geen
nocho's meer in huis hadden. Wat een teleurstelling! Improviseren dus.
Ik knipte wat zachte tortilla's in puntjes en bakte ze krokant op de ovenplaat. De chips waren erg lekker en krokant en heel luchtig.
Zo maak je het:

Nodig
zachte toritllas
zeezout
mexicaanse kruiden of paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Knip de tortillas in puntjes en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bestrooi met zeezout en paprikapoeder.
Laat bakken tot de puntjes krokant zijn. (ik weet niet meer precies hoe lang, maar schat dat het ongeveer 20 minuten was)

Als ze krokant zijn, kun je er eventueel geraspte kaas en een bosuitjes in ringetjes of een jalapenopeper overheen strooien en nog 5 minuten laten smelten. Dip ze in rode salsa of guacamole.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten