dinsdag 5 februari 2013

Kersenharten voor het Valentijnsdiner

Maak jij een Valentijnsdiner voor je geliefde? En zo ja, wat maak je dan? Wat is eigenlijk liefdeseten?

Dat kan een heleboel zijn; ik denk gelijk aan een lekkere pasta met zeevruchten of venusschelpen. En natuurlijk alles in de vorm van een ♥. En dat kun je heel makkelijk maken. Je hebt alleen een koekjesuitsteker in de vorm van een hart nodig. Je kunt aardappelschijfjes, brood, beleg, pannenkoekjes, cake of cupcakes, torentjes met aardappelpuree en groenten en nog veel meer de vorm van een hart geven. Probeer dan aan een grote uitsteker te komen.

Een aantal jaar geleden kocht ik een leuke vorm waarin je een eitje kunt bakken. Dat was ergens in een kookwinkel.
Ik gebruikte hem om er kersenharten mee te maken. Deze kun je je geliefde op Valentijnsdag voorschotelen!

Hier alvast een idee voor het Valentijnsdiner; Deel 1: het toetje.

Binnenkort meer ideetjes...


Nodig voor 2
kersen zonder pit uit pot
half bakje mascarpone
poedersuiker
4 plakken bladerdeeg voor hartige taart
gesmolten boter
sinaasappel, goed schoongeboend
uitsteker in de vorm van een hart
rasp of zesteur
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg op bakpapier. Steek de harten uit het deeg.
Haal met een rasp of zesteur een een theelepel sinaasappelschilletjes van de sinaasappel. Meng door de helft van een bakje mascarpone. Doe er een eetlepel poedersuiker doorheen en proef of het mengsel goed op smaak is.
Snijd wat van de uitgelekte kersen kleiner. Schep op twee hartjes wat mascarpone en daarbovenop wat kersen. Leg de overige twee hartjes er op en druk goed aan met de tanden van een vork.
Laat een klontje boter smelten en besmeer de harten met een kwastje met de boter.
Zet in de oven en bak goudbruin in ongeveer 15 minuten.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Je kunt ook ander fruit kiezen. Bijvoorbeeld blokjes mango of frambozen...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten