woensdag 13 maart 2013

Idee voor Pasen: hartige scones met romige roerei


Mmmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Deze fantastisch lekkere hartige scone met roerei maakte ik afgelopen weekend als ontbijt. Let op; deze vult enorm!
Ik vond het een superideetje feestelijk genoeg voor Pasen.

Het is belangrijk dat je roerei lekker smeuig blijft. Het is dan ook een misvatting dat je een roerei zou moeten maken door een geklutst eitje als een gek al roerend met een vork in een koekenpan zou moeten bakken.
Hoe moet het dan?
Nadat je een beetje room of melk aan je geklutste ei hebt toegevoegd, giet je dit in een pan en laat je bodem van het vloeibare ei een klein beetje stollen. Dan ga je met een spatel de bodem losmaken en 'vouw' je de omelet om en om. Je krijgt nu grote stukken roerei, waarvan de binnenkant nog vloeibaar is. De truc is om de pan op tijd van het vuur te halen, op die manier blijft je roerei nog smeuig. Bedenk dat de hete pan nog wat nagaart, dus wees op tijd. Niets is zo teleurstellend als een te droog roereitje!

Zo maak je de hartige scones met roerei:

Nodig voor vier
Hartige scones:
1 tl poedersuiker
170 gr bloem
3/4 el bakpoeder
zout en peper naar smaak
125 ml melk
15 gr gesmolten boter
4 el geraspte kaas
2 volle el fijngesneden bosuitjes of bieslook
glas of uitsteekrondje van 5 cm

Roerei
boter om in te bakken
4 eieren, geklutst
2 el room of melk

peper, zout
lange spatel (pannenkoekenspatel)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng de ingrediënten voor de hartige scones door elkaar met een mes. Als het deeg nog te plakkerig is om er rondjes uit te steken, voeg wat extra bloem toe.
Leg een vel bakpapier neer en maak van het deeg een plak van ongeveer 3 cm. Steek met een glas of ronde uitsteker rondjes uit het deeg.
Laat wat ruimte tussen de scones en leg het vel bakpapier met de scones in de oven. Laat ongeveer 15 minuten bakken, tot ze mooi lichtbruin zijn.

Als de scones klaar zijn, haal uit de oven. Maak nu het roerei. Kluts de eieren met wat room of melk en zout en peper. Giet in een koekenpan en laat de bodem een beetje stollen. Ga nu met de spatel de 'omelet' naar binnen vouwen vanuit alle randen. Je krijgt nu grote stukken ei, met een vloeibare binnenkant. Laat nog enkele seconden in de pan en haal de pan van het vuur. Natuurlijk moet je geen vloeibaar ei hebben, maar een vochtig roerei is wel gewenst.

Snijd de scones doormidden en leg het warme roerei er op. Bestrooi eventueel met wat bieslook.

Med de vulling voor de hartige scones kun je variëren met wat je zelf lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld andere dingen gebruiken als fijngesneden gedroogde tomaatjes, uitjes of uitgebakken spekjes.

Nog een idee; je kunt ook een gepocheerd eitje op je scone leggen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten