maandag 25 maart 2013

Paasidee: soesjes met aardbeiengemberroom



Hier weer een ideetje voor op de Paastafel. Als je de soesjes opdient in eierdopjes, past het prima tussen de Paaslekkernijen.
De aardbeiengemberroom is absoluut heerlijk. De kick van de pittige gember voel je wanneer je het doorslikt.

Nodig
50 gr boter
50 gr bloem
2 eieren
125 ml slagroom
aardbeien
3 tl gemberpoeder
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan met 100 ml water en een mespunt zout aan de kook. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg in een keer de bloem toe en roer alles goed door tot er een deegbal ontstaat.
Als de deegbal loslaat, neem de pan van het vuur en roer er stevig de eieren doorheen.
Blijf roeren tot het deeg glanst.

Schep op bakpapier bergjes deeg op de bakplaat en laat 15-20 minuten bakken totdat de soesjes goudbruin zijn.
Laat afkoelen met de ovendeur open.

Klop de slagroom stijf met suiker. Prak een handjevol aarbeien fijn en meng door de slagroom. Meng de gemberpoeder erdoor en proef of hij pittiger, zoeter of meer aardbeien nodig heeft.

Snijd de soesjes open en doe er een flinke klodder aardbeiengemberroom tussen. Leg er eventueel nog wat plakjes aardbei op. Serveer in eierdoppen en bestrooi met poedersuiker.
Ik vond ze zonder extra plakjes aardbei lekkerder, dus liet ik ze later weg




Geen opmerkingen:

Een reactie posten