dinsdag 11 juni 2013

Amandelbroodjes



Wat doe je met een restje amandelspijs dat nog in de koelkast ligt?

Heel eenvoudig, maak er amandelbroodjes van!

Lekker warm als ze zo uit de oven komen, voor bij de koffie.

Zoals je zelf misschien al kunt bedenken, het is supereenvoudig om te maken. (Ook echt iets voor kinderen)

Let even op dat ze niet te snel gaan in de oven. Het gebeurde mij dat ze hier en daar erg bruin waren geworden (lees: zwart!). Gelukkig kon ik dat er nog een beetje vanaf snijden...

Zo maak je ze:

Nodig
roomboter diepvriesbladerdeeg voor het aantal dat je nodig hebt, 1 plak per persoon
amandelspijs, Dr. Oetker
1 ei
citroen
suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bladerdeeg uit de diepvries.

Verkruimel het amandelspijs in een kom met je vingers.

Boen de citroen schoon onder de hete kraan en rasp de schil boven de kom met amandelspijs.
Voeg het ei toe en roer er doorheen met een vork.

Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier.

Maak worstjes van het spijs en leg op elke helft van het bladerdeeg een worstje amandelspijs.
Druk de zijkanten goed dicht en gebruik eventueel water om mee vast te plakken.
Maak de bovenkant nat met je vingers met een beetje water en bestrooi met wat suiker.

Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Hou in de gaten dat ze niet aanbranden! (zoals ik had)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten