woensdag 5 juni 2013

Courgette-groene asperge dip met feta


Dips en tapenades zijn supergeschikt voor een picknick. Je kunt ze makkelijk in (wegwerp) bakjes vervoeren.

Ze zijn lekker op een vers stokbroodje of knapperige crostini.

Je kunt dipjes en tapenades heel eenvoudig zelf maken. Je hebt alleen een staafmixer of blender nodig om alles fijn te malen.

Deze courgette-groene asperge dip maakte ik van wat restjes van beide groenten die ik in de koelkast had liggen.
De smaak was heerlijk en supervers. Oja, en je bent ook nog eens gezond bezig, want stiekem krijg je toch nog wat verse groenten binnen!

Nodig
halve courgette
4 groene asperges
1,5 eetlepel feta uit een potje
3 muntblaadjes
olijfolie
peper, zout

staafmixer of blender

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de courgette in plakken en de groene asperges in stukken van ongeveer 2 cm.
Doe in een ovenschaal en rooster de groenten in de oven tot ze licht verleuren. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Laat afkoelen.

Maak de groenten iets fijner met een staafmixer of blender. Het mag geen puree worden, dus stop op tijd!
Voeg de fetablokjes en muntblaadjes toe en een scheutje olijfolie (niet te veel!). Maal opnieuw fijn. Er moet nog wat textuur overblijven.

Breng op smaak met wat zout en peper.

Zet in de koelkast tot gebruik.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten