dinsdag 13 augustus 2013

Gevulde puntpaprika met boursin, ham en bosui


Dit receptje is supereenvoudig en erg lekker. Het was één van de eerste dingen die ik voor mijn vriend maakte toen we net bij elkaar waren, jaaaren geleden!
Grappig, dat je daar dan weer aan denkt als je zoiets maakt.

Ik maakte hem vorige week weer en het was nog steeds een succes.
De zoete puntpaprika wordt heerlijk sappig in de oven en de vulling is lekker pikant en knoflook-achtig.
Dat komt omdat het basisingrediënt van de vulling Boursin Cuisine is.

Ik gaf ze als voorgerecht, wat eigenlijk erg machtig is. Je kunt ze ook bij de maaltijd geven met bijvoorbeeld rijst erbij.

Zo maak je ze.

Nodig voor 2
1 puntpaprika, beetje groot formaat
bakje Boursin Cuisine Light
2 bosuitjes, in ringetjes
bakje hamblokjes
evt. rood pepertje

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

Meng in een kom de Boursin met de hamblokjes en bosuitjes.

Als je van pittig houdt, kun je een stukje van een rood pepertje fijnsnijden en er doorheen mengen.

Vul de halve paprika's met het mengsel.

Bestrooi met wat zout en peper uit de molen en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot de paprika's lekker zacht en gaar zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten