dinsdag 10 september 2013

Linzensoep met citroenroom van Ainsley Harriott


Nu het buiten weer wat frisser wordt en de dagen korter, is deze stevige, smaakvolle soep superlekker om te eten.
Nou ja, eigenlijk altijd wel.

Bovendien is hij heel makkelijk om te maken.

Wij vonden hem zo lekker, dat we heb in één keer helemaal op maakten!

Je kunt de stevige soep als maaltijdsoep serveren met wat stukken geroosterd Turks brood erbij. (En wat hummus on the side, perhaps?)

Het is een vegetarisch soepje, maar je kunt hem evenuteel opleuken met wat uitgebakken spekreepjes.

Het recept komt uit één van mijn Ainsley Harriott boeken, Snel & slank.
Ik verving de Griekse yoghurt voor creme fraiche. (is nu iets minder slank, zeg maar)

Nodig
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 takje verse tijm, de blaadjes
2 worteltjes, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 theelepel mosterd
3 tomaten, grof gehakt
100 gr rode linzen
1,2 liter groentebouillon

creme fraiche
geraspte schil van 1 citroen

Fruit de ui, tijm en worteltjes in de hete olie en laat 3-4 minuten zacht worden. Voeg hierna de knoflook, chilipeper en mosterd toe en laat nog even meebakken.

Doe de tomaat, linzen en bouillon erbij en roer door elkaar. Breng aan de kook en zet daarna op laag vuur. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de linzen zacht zijn (eventueel iets langer).
Proef even of de soep nog peper en zout nodig heeft en breng op smaak.

Maak ondertussen de citroenroom.

Roer de creme fraiche los.
Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil. Roer de schilletjes door de creme fraiche.

Dien de soep op met een grote klodder van de citroenroom on top.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten