donderdag 12 september 2013

Vislasagne met 3 soorten vis


Hier zie je de -nog ongebakken- vislasagne die ik laatst maakte.

Opnieuw een succesreceptje van mijn vriendinnetje S, die ik wel moest uitproberen.

Het is een lasagne met drie soorten vis, visragout en een prei-mascarponesausje.
Heel zachte, volle smaken dus!

Ik vond hem erg lekker en denk dat veel mensen dit lusten.
Echter, mijn vriend vond hem wat flauwig. Volgens hem kon er wel een knoflookje doorheen en een rood pepertje overheen. Misschien volgende keer dan?

Probeer 'm eens en oordeel zelf..

Nodig voor 4
100 gr boter
75 gr bloem
1 l visbouillon
1/2 bakje dille, fijngesneden
4 dunne preien, in ringetjes
250 gr mascarpone
lasagnebladen
750 gr kabeljauwfilet (diepvries)
250 gr zalmfilet (diepvries)
bakje grote garnalen

garnering:
kerstomaatjes, gehalveerd
geraspte kaas
mascarpone

Verwarm de oven voor op 200 grdaden.

Smelt de boter voor de bechamelsaus in een pan. Voeg de bloem toe en laat als roerend garen.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en breng aan de kook tot het een mooie ragout is. Voeg de dille toe en eventueel wat zout en peper.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de prei zacht. Roer de mascarpone erdoor.
(Als je van pittig houdt, kun je er ook een teen knoflook en wat rode peper doorheen roeren.)

Snij de ontdooide vis in blokken van ongeveer 2 cm en bestrooi met wat zout en peper.

Schep wat van de bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal en beleg met de lasagnebladen.
Bedek de bladen met een laag mascarpone-prei. Bedek opnieuw met lasagnebladen.
Nu weer bechamelsaus en wat stukken vis.
Herhaal de lagen tot alles op is en eindig met een laag mascarpone bovenop.

Bestrooi met wat geraspte kaas en eventueel nog wat extra gewone mascarpone.
Garneer met wat kerstomaatjes en dille.

Zet in de oven en laat gaar worden in 35-40 minuten. Als de bovenkant te donker wordt, dek dan even af met aluminiumfolie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten