vrijdag 8 november 2013

Witte chocolade-broodpudding van Janneke Philippi


Uit mijn super-super-superleuke nieuwe kookboek van Janneke Philippi, Desserts, maakte ik deze witte chocolade-broodpudding.

Ik ben gek op warme desserts. Veel Britse koks zijn gek op dit soort toetjes en regelmatig maak ik een Jamie of Ainsley-tje als dessert. En altijd met succes.

Gelukkig heeft Janneke in haar boek een heel hoofdstuk met broodpuddingen opgenomen (en nog veel meer andere inspirerende hoofdstukken met fingerlicking lekkere toetjes), dus keuze genoeg voor wat betreft de warme desserts.

Ik maakte deze witte chocolade-broodpudding.

Hier heb je onder andere witte chocoladepasta voor nodig. Dat had ik nooit eerder gegeten. Maar dat spul is lekker! Ik had de versie van Albert Heijn.

Zo maak je de pudding;

Nodig
12 plakjes wit casinobrood
6 el witte chocoladepasta
2 eieren
425 ml melk
75 gr witte chocolade, geraspt
kaneel
amandelschaafsel
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de korsten van het brood en besmeer het brood met de chocoladepasta. Halveer de plakjes brood.

Klop de eieren met de melk en rasp de chocolade.

Beleg de bodem van een ingevette ovenschaal met een laagje broodjes. Schenk een kwart van het eimengsel er overheen en druk lichtjes aan, zodat het brood de vloeistof opneemt.

Bestuif lichtjes met kaneel en strooi er een kwart van de geraspte witte chocolade overheen.

Maak op dezelfde manier nog 3 lagen, of tot het op is. Bestuif elke laag met kaneel en witte chocolade, behalve de bovenste laag.
Bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.

Bak de broodpudding ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Bestuif de pudding met wat poedersuiker en het laatste van de geraspte witte chocolade.

Serveer warm!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten