maandag 20 januari 2014

Risotto met coquilles en hazelnoot


Oooow wat zijn wij gek op verse coquilles! Vooral die we gisteren aten bij de risotto.
Ze waren zoet  en ziltig van smaak en zacht als boter.

En met dit gerecht heb je een smakelijk en stijlvol gerecht dat je makkelijk kunt voorzetten aan je gasten.

Oja, de hazelnootstukjes maken het geheel af; lekker knapperig en een goede match bij de zoete coquilles!

Zo maak je het;

Nodig voor 2
2 sjalotjes, gesnipperd
flinke scheut olijfolie
250 gr arboriorijst
750 ml groentebouillon
4 coquilles, schoongemaakt
1 el hazelnoten, grofgehakt
zout, peper
2 el geraspte Parmezaanse kaas
klontje roomboter
gedroogde bieslook

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes aan. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels er glazig uitzien.
Voeg de bouillon in scheuten toe en blijf roeren. Voeg steeds een nieuwe scheut toe wanneer het vocht volledig is opgenomen door de rijst.
Wanneer de rijst gaar is (proef steeds even), voeg nog wat vocht toe, zodat de risotto smeuig blijft. De rijst duurt ongeveer 25 minuten om gaar te worden.

Bak nu de coquilles om en om in een grillpan, een minuut of vijf. Bestrooi eerst met zout en peper.

Maak de risotto af door de kaas en het klontje roomboter er doorheen te roeren.
Schep op de borden en bestrooi met wat peper en zout uit de molen en wat gedroogde bieslook.
Leg de coquilles er op en bestrooi met de gehakte hazelnoot.

Heerlijk met een koel wit wijntje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten