maandag 21 juli 2014

Zomerse gegrilde aubergine-courgette taart


De tijd van de courgettes en aubergines is weer aangebroken. Als je een groententuin hebt, zul je ze misschien al hebben.

En ik had ze nog in mijn koelkast liggen. Bovendien word je er in de supermarkt mee doodgegooid! Op dit moment zijn ze heel voordelig geprijsd, vanwege het seizoen.

Lekker in een hartige taart! Maar dan wel eerst even grillen, om sponzige plakken tegen te gaan.

Samen met een tomaat en een uitje (ook uit de grillpan) een perfecte combinatie voor in de taart.

Echt supersimpel als je diepvries bladerdeeg gebruikt. Easy peasy!


Zowel koud als warm erg lekker en ook makkelijk om mee op pad te nemen (denk: picknick!)


Zo maak je hem;

Nodig voor een kleine taart 

Een lage quichevorm van 24 cm of een gewone springvorm van 20 cm

5 plakken bladerdeeg voor hartige taart
halve aubergine, in dunne plakjes
halve courgette, in dunne plakjes
1 grote ui, ringen
1 grote tomaat, plakken
olijfolie
tijm
basilicum
1 teen knoflook
beker creme fraiche
3 eieren

grillpan


Verwarm de oven voor op 190 graden.

Terwijl het bladerdeeg ontdooit, snij alvast de groenten.

Verwarm de grillpan en besmeer met olijfolie.

Grill alle plakken groenten om en om, tot de afdruk van de grill zichtbaar is op de groenten.
Leg vervolgens op een bord en dep het vet/ vocht er af met keukenpapier.
Bestrooi de gegrilde groenten met zout en peper.

Klop de creme fraiche los met de eieren. Knijp de knoflook er in uit en voeg wat peper en zout toe.

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg.
Leg vervolgens de plakken aubergine en courgette in de vorm. Bovenop de gegrilde uienringen en tomatenplakken.

Bestrooi elke laag groenten met wat tijm en basilicum.

Giet de eieren er overheen. 

Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken tot het deeg krokant is en de taart goudbruin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten