maandag 25 augustus 2014

Paella met zeevruchten en chorizo


Er gaat niets boven een lekkere paella in de zomer. De mosselen zijn weer vol op te krijgen en een hand verse mosselen door de paella geeft veel smaak. Dat ziet er bovendien ook indrukwekkend uit.

Helaas waren de mosselen uitverkocht op de dag dat ik paella ging maken. Dan maar zonder...

Er zijn veel verschillende recepten, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten vlees en vis in de paella.

Voor deze paella gebruikte ik chorizo in combinatie met zeevruchten uit de diepvries. En officieel hoorde er nog een flinke hand verse mosselen in!

Onmisbaar is sangria bij de paella. Zie eerdere post voor het recept.

Zo maak je het.

Nodig voor 2-3personen
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes 
2 tenen knoflook, gesneden
halve chorizoworst in plakjes
1 liter kippenbouillon
buisje saffraan
350 gr paellarijst of risottorijst
1 zakje diepvries zeevruchten
1 hand mosselen in de schelp
1 handje diepvries doperwten
hand gehakte peterselie

Snij de plakjes chorizo door de helft zodat je halve maantjes hebt.

Laat de bouillon (van een blokje) trekken met de saffraan er in.

Verhit olijfolie in een grote wijde pan, zoals een wok (of een echte paellapan als je die hebt).
Bak de uien en paprika en voeg de knoflook toe.
Bak in het uien-paprikamengsel de chorizo.

Voeg de rijst toe en roer door elkaar.
Doe nu de bouillon erbij.
Draai het vuur laag en laat de rijst gaar worden in ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Voordat de rijst gaar is, en er nog genoeg vocht is, voeg dan de doperwten, zeevruchten en mosselen toe en laat meekoken.

Als al het vocht opgenomen is, zou de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit. Voeg anders nog wat vocht toe. Je kunt een drup water gebruiken als het nodig is.

Breng op smaak met zout en peper en strooi de peterselie er overheen.
Serveer met een schijfje citroen.


Psst! Sinds kort heeft About Food And Fashion haar eigen domeinnaam! Daarbij het blog in een nieuw jasje. Check het uit op http://www.aboutfoodandfashion.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten