vrijdag 5 december 2014

CO2 vrije chocolade van Swiss

Dat sommige chocolade Fairtrade is, is geen nieuws. Maar sommige chocolade is ook nog eens 'CO2 neutraal'. Hoe zit dat dan?

Swiss Chocolade heeft niet alleen kwalitatief heel goede chocolade maar investeert ook in  projecten in Ghana, welke zich inzetten voor herbebossingsprojecten en goede leefomstandigheden voor de cacaoboeren.

Het is heel slim opgezet, want tussen de cacaobomen worden ook fruitbomen en hardhoutbomen zoals mahony geplant. 
Dat zorgt voor een betere biodiversiteit en roofbouw wordt tegengegaan. 
Roofbouw is een bedreiging voor de cacaoboeren en hun families, want als er geen cacao geoogst kan worden, zijn er geen inkomsten.
De oogst van de fruitbomen leidt tot opbrengsten naast de cacaoteelt. Dit zorgt voor continue inkomsten en maakt het voor jongeren interessant om ook cacao te gaan verbouwen.

En wist je dat 1 hardhoutboom genoeg zuurstof produceert om de CO2 uitstoot van het produceren van 1000 chocoladerepen te compenseren?
Je zou dan kunnen concluderen dat jouw reep Swiss CO2-vrij is geproduceerd.

Ik probeerde de Swiss repen met 78% cacao en met koffiesmaak.

En de Swiss Noir Extra, met 78% cacao is mijn absolute favoriet! De smaak is zo bitter en vol, hier eet ik zo een hele reep van op.

Je kunt er overigens ook prima mee koken of chocolademelk mee te maken!

Probeer hem zelf ook eens!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten