vrijdag 12 december 2014

Op het Kerstmenu: Franse Kazentaart




Laatst had ik een feestje met alleen maar taarten op het menu. De gasten brachten allemaal een hartige of zoete taart mee, wat resulteerde in een buffet vol met lekkere taarten!

Zo'n goed idee vond ik dat! Je kunt hier ook voor Kerst of nieuwjaar voor kiezen. Laat de gasten wel of niet een taart meebrengen. Weinig stress en succes verzekerd.

Je kunt heel makkelijk hartige taarten in voren maken. Even opwarmen en klaar!
Voeg een frisse salade en wat stokbrood met kruidenboter toe aan het buffet voor wat extra variatie.

De Franse Kazentaart vond ik het lekkerst en maak je zo; 

Nodig
5 plakjes diepvries hartige taartdeeg, ontdooid
2 kleine rode uien, in reepjes
150 gr brie
250 gr camembert
150 gr port salut
2 eieren
125 gr creme fraiche
boter 
peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm met het hartige taartdeeg.

Smelt wat boter in een koekenpan en fruit de uienreepjes op laag vuur een minuut of 5.

Snij alle kazen in stukken en verdeel over de bodem.
Verdeel de ui er over.

Roer de creme fraiche los met de eieren en wat peper en zout.
Voeg wat fijngehakte peterselie toe.

Verdeel het eimengsel over de kaas en zet de taart in de oven.

Bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Eet de taart warm of lauw.

Hou je van pittig? Voeg dat wat fijngekruimelde blauwschimmelkaas toe.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten