vrijdag 5 december 2014

Witlofschotel



 
Wil je eens iets anders met witlof maken? Iets dat lekker makkelijk is voor doordeweeks?
 
Dan is deze witlofschotel iets voor jou.
Alles gaat er in, van aardappelen tot vlees (en natuurlijk de witlof!). Dus met deze schotel op tafel heb je verder niets meer nodig.
 
Door de toevoeging van kerriepoeder wordt het een beetje pittig. Natuurlijk kun je zoveel kerriepoeder gebruiken als je zelf lekker vindt!
 
Bij ons viel hij in de smaak en komt hij vaker op tafel!
 
 
Nodig voor 4
1 kilo vastkokende aardappelen, gekookt
4 stronkjes witlof
50 gr boter
2 tl kerriepoeder
75 gr geraspte oude kaas
200 ml kookroom
paneermeel
1 klein bosje bladselderij, gehakt
200 gr ham in reepjes
4 hardgekookte eieren, gehakt
 
Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en snij in plakken.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de witlofstronkjes in brede repen. Verhit boter in de koekenpan en bak de witlof om en om tot ze een beetje verkleuren.
 
Roer het kerriepoeder en de kaas door de room en breng op smaak met wat zout en peper.
 
Vet een ovenschaal in en bestrooi met wat paneermeel.
 
Beleg de bodem van de schaal met aardappelplakjes, doe dit dakpansgewijs. Strooi er wat van de bladselderij overheen.
Verdeel vervolgens de witlof over de aardappelplakjes.
Bestrooi met de fijngesneden ham en ei en giet de kaas-roomsaus over het geheel.
 
Bak in de oven voor 20-25 minuten.
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten