maandag 16 maart 2015

Nordic Ware tulbandvorm + stroopwafelcake


Ik had nog nooit een tulband gebakken en wilde dat altijd nog een keer doen.

En toen kreeg ik een mooie tulbandvorm om te testen. Zo'n hele zware, met anti aanbak-laagje en mooie, scherpe vormen.

Zou het mij  lukken om de cake precies in de vorm er uit te krijgen?

Ik maakte een tulband met stukjes stroopwafel door het beslag.
De hoeveelheid beslag was hetzelfde als van een normale cake en vulde de vorm voor de helft. 
Als je de vorm geheel wilt vullen en een hogere tulband wilt maken,  moet je een halve hoeveelheid beslag erbij doen.

Deze mooie vorm is van Nordic Ware. Dat is een Amerikaans merk (hoewel de naam anders doet vermoeden). Ze hebben heel mooie vormen en ook leuke mini's die in een tray zitten. Zo bak je er meerdere tegelijk!

Deze en vele andere tulbandvormen kun je vinden in bij Kookpunt.nl
Bij deze kookwinkel verkopen ze zo'n beetje alles wat je kunt bedenken.

Enne, de mijne is prima gelukt! Nu jij nog...

Nodig
200 gr boter
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr fijne suiker
4 eieren
3 stroopwafels, in kleine stukjes
mespunt zout

bakspray
tulbandvorm

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in met bakspray of boter.

Snij de stroopwafels in stukjes van 1x1 cm.

Doe de boter in de keukenmachine of mix zacht met een handmixer. Klop een paar minuten luchtig.
Doe de suiker erbij en laat door kloppen.

Doe hierna de rest van de ingrediënten erbij en mix tot een mooi beslag.

Giet het beslag in de vorm en laat 55-60 minuten in de oven bakken.
De cake is gaar wanneer je een satéprikker er droog uit haalt nadat in de cake hebt geprikt.

Wanneer de cake gaar is, haal deze uit de oven en laat 5 minuten in de vorm staan.
Stort vervolgens voorzichtig op een taartrooster.

Als de cake niet gelijk loslaat, maak de randen dan voorzichtig los met een rond mes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten