woensdag 20 mei 2015

Pasteitjes met Thaise kip




Als je een lekker tussendoortje of borrelhapje wilt maken is dit een simpel en lekker idee; de bladerdeegpasteitjes met vulling van pittige Thaise kip en groenten.

Wij aten het bij een Oosterse maaltijd en dat kan ook prima (hoewel het geen Thaise maaltijd was).

Natuurlijk kun je een pasteitje met allerlei vullingen maken, wat je zelf lekker vindt of net in huis hebt.
Wat dacht je van sardientjes met ui en tomaat? Lekker pittig! Of met Mexicaanse gehakt en mais?

Deze keer de Thaise kipvulling dus. Hieronder lees je wat er in ging...

Nodig voor 12 stuks

12 plakken bladerdeeg, ontooid
kleine kipfilet
1 kleine wortel
halve dunne prei
halve kleine ui
1 el rode/ gele of groene Thaise currypasta (potje)
slagroom of kokosmelk

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Als de plakken bladerdeeg ontdooid zijn, leg ze dan op een vel bakpapier.  
Gebruik een grote kom of schoteltje om een mooi rondje uit elke plak bladerdeeg te snijden.

Snij de kipfilet in heel kleine blokjes.
Snij de wortel en halve ui ook in heel kleine blokjes en de prei in dunne ringen.

Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfilet tot hij gaar is. Voeg halverwege de groenten toe en roerbak tot ze zachter worden.

Voeg een eetlepel (of minder als je niet van pittig houdt) Thaise currypasta toe en meng met de kip en groenten.
Giet voorzichtig wat room of kokosmelk erbij, zodat er een saus ontstaat. De saus moet dik blijven, dus doe een kleine scheut en laat daarna wat inkoken op laag vuur.

Als de curry goed is, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

Leg op de helft van elk rondje bladerdeeg een flinke eetlepel curry en vouw de andere helft erover.
Gebruik een vork om de randjes aan te drukken.

Je hoeft de pasteitjes niet te besmeren met ei, maar dit mag als je het wilt.

Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Keer ze halverwege om. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten