vrijdag 19 juni 2015

Spaanse kippendijen met chorizo en sinaasappel van Nigella


Weer een makkelijk recept van Nigella Lawson; kippendijen met een Spaans tintje.
Zo noemt ze het zelf.

Want dit is niet een authentiek Spaans gerecht. Vanwege de chorizo en sinaasappel deden de smaken Nigella aan Spanje denken.

Na wat hakken van de groenten/ worstjes/ aardappelen, kun je het zo in de oven schuiven. Makkelijker bestaat dus niet! 
Je moet wel even geduld hebben tot de oven zijn werk heeft gedaan. 

Dus ik zou zeggen, schenk een wijntje in en kruip met je favo kooktijdschrift op de bank tot het klaar is. (Zo deed ik het)

Je maakt het zo;

Nodig 2-3 pers

kippendijen naar het aantal personen
verse chorizo worstjes (dus niet gedroogd!)
1 grote zoete aardappel, geschild
1 ui, geschild
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1/2 sinaasappel
oregano
olijfolie

diepe braadslee

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Snij de chorizo in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de zoete aardappel in blokjes van 2 x 2 cm en hak de ui grof.

Vet de braadslee in met een klein beetje olijfolie.

Leg de kippendijen in de braadslee en rangschik de zoete aardappel er omheen. Steek de stukken worst rechtop tussen de aardappels. Verdeel de ui er overheen.

Bestrooi met peper, zout en oregano en sprenkel het sap over de kippendijen en de aardappels. Bestrooi het geheel met de sinaasappelrasp.

Zet in de oven voor 45 minuten tot de kip mooi bruin kleurt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten