maandag 28 september 2015

Gevuld stokbrood caprese


Een lekker en makkelijk voorafje is een gevuld afbak-stokbrood.
Wat je er tussen stopt is eigenlijk aan jou, maar als je iets kiest met kaas, heb je gegarandeerd een smakelijk, smeltend brood.

Ik koos voor de caprese variant, met tomaat, mozzarella en basilicum. Ik gebruikte pesto, dat maakt het net even iets smeuiger. Je kunt ook voor losse basilicumblaadjes kiezen en het brood overgieten met goede olijfolie.

Hou je niet van caprese? Dan kun je ook kaas en uien kiezen. Of vijgen met geitenkaas of brie met honing en walnoten.

Zo maak je het;

Nodig
1 afbak stokbrood
1 bol mozzarella
1 grote tomaat
groene pesto

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het rooster met bakpapier.

Maak in een onafgebakken stokbrood inkepingen. Kijk uit dat je niet te diep snijdt, dan breekt het brood.
Snij de mozzarella en tomaten in plakken.

Vul de inkepingen van het stokbrood met de plakken tomaat en mozzarella. Doe tussen sommige inkepingen een beetje groene pesto.

Doordat het stokbrood twee keer in lengte toeneemt, kan het zijn dat het breekt. Dit geeft niet, leg het dicht tegen elkaar aan in de oven. Je kunt ook eventueel een lange BBQ-spies er doorheen steken om hem aan elkaar te houden.

Doe het stokbrood voorzichtig in de oven en bak af tot het brood bruin kleurt en de kaas gesmolten is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten