vrijdag 20 november 2015

Herfst: Easy toetje: Pruimencrumble




Heb je wel eens een crumble gemaakt? Het is één van de makkelijkste toetjes om te maken en je kunt ze met verschillende soorten fruit maken.

Ik maakte hem voor het eerst en was verbaasd over het gemak en het verbluffende resultaat.
Dat was een heerlijk warm toetje met een zoete, krokante kruimelkorst. 
Er bovenop een flinke klodder slagroom die lekker smelt maakt het helemaal af.

Echt comfort food tijdens een frisse herfstdag!



Omdat de pruimen inmiddels uit het seizoen zijn, kun je deze misschien nog moeilijk krijgen.
Je kunt ook voor ander fruit kiezen, zoals appels met diepvries-frambozen.
  Zo maak je de pruimencrumble;

Nodig voor 4 personen
500 gr pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
citroensap naar smaak
150 gr bloem
100 gr boter
55 gr kristalsuiker
zakje vanillesuiker
zeezout
peper uit de molen
slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de pruimen in een pan en voeg 2 el water toe. Zet op middelhoog vuur en laat zacht worden in ongeveer 10 minuten.
Voeg citroensap en vanillesuiker naar smaak toe. Ik liet het citroensap weg, omdat mijn pruimen al best zuur waren. Geef een draai met de pepermolen op de pruimen.

Doe voor de crumble de bloem met de boter in een kom. Meng met je vingers tot je een korrelige structuur krijgt. Voeg de suiker toe.
Doe de pruimen in een ovenschaal en strooi de deegkruimels er overheen.
Strooi daar nog wat suiker en zeezout over.
Zet in de oven tot de kruimels mooi goudbruin zijn, ongeveer 25-30 minuten.

Serveer met een flinke schep stijfgeklopte slagroom of giet een straaltje ongeklopte slagroom over de crumble.
Eet warm.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten