donderdag 17 december 2015

Kerst: Kiptoffees met appel


Dit is geen echte toffee, maar de verpakking van de kip lijkt wel op een toffee!

Voor kids is dit het ideale kerstmenu. In de pakketjes zit niet alleen malse kipfilet, maar ook appelschijfjes met suiker en kaneel. Dat ruikt heerlijk zoet! Lekker met rustieke frietjes en verse boontjes met spek. 

Maar ook zonder kids is dit erg lekker. Wij eten het regelmatig omdat het zo lekker makkelijk is!

Als je de toffees echt in kerstsfeer wilt maken, doe dan rode lintjes om de uiteinden. Je hebt dan schattige pakketjes om uit te pakken.
Ook dit briljante idee komt uit het kerst-kookboek Rudolph's Christmas.

Nodig voor 4
4 kipfilets
2 appels
1-2 tl suiker
1 tl kaneel
0,5 citroen
25 gr boter

aluminiumfolie
rood cadeaulint

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de kipfilets elk in 4 repen en bestrooi met peper en zout. 
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in parten, 8 parten per appel.
Meng de appels met de suiker, kaneel en het citroensap.

Scheur 4 velletjes aluminiumfolie af en vet in met boter.
Leg op elk stuk folie 4 repen kipfilet en 4 appelparten. Rol het aluminiumfolie op als een worst en draai de uiteinden dicht zoals een toffee.
Leg de pakketjes in de oven op een rooster en plaats eventueel een ovenschaal er onder om het vocht op te vangen dat uit de pakketjes kan druipen.

Laat 40 minuten garen in de oven.

Strik de rode cadeautlintjes om de uiteinden van de toffees als ze uit de oven komen.
De pakketjes worden aan tafel geopend.


Bekijk ook de nieuwe site van About Food And Fashion!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten