donderdag 17 maart 2016

Paascake met rozijntjes en sinaasappelschilletjes




Deze cake is heel verfijnd en is ideaal voor bij de thee. Vanwege de frisse sinaasappelschilletjes en rozijntjes kan hij prima doorgaan als Paascake.

Het beslag wordt onder andere gemaakt van amandelpoeder, wat de cake een compacte en stevige structuur geeft. De smaak van amandelen proef je duidelijk terug en krijgt een opkikker door de frisse sinaasappel en rozijntjes.
De korst wordt vanwege het amandelpoeder mooi krokant en dit blijft de volgende dag ook nog zo.

Hij is eenvoudig te maken en zeker het proberen waard!

Zo maak je hem;

Nodig

200 gr suiker
125 gr amandelpoeder (of zelf amandelen fijnmalen tot poeder)
2 zakjes vanillesuiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr gesmolten boter
4 eieren
schaafsel van 1 sinaasappel(schil)
50 gr rozijnen, geweld in lauw water 
cakeblik 22-24 cm

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet het cakeblik in met boter.

Klop de eieren schuimig met de suiker en vanillesuiker tot de kleur licht is.
Doe het zelfrijzend bakmeel, amandelpoeder en de sinaasappelschilletjes bij elkaar in een kom. 
Schep het eiermengsel en de gesmolten boter er doorheen en spatel tot een beslag.
Dep de gewelde rozijnen droog en roer door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant een beetje glad.

Bak de cake 60 minuten in de oven en controleer of hij gaar is door een sateprikker er in te steken. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.

Versier eventueel met paasdecoratie.

Bekijk ook de nieuwe website: http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten