dinsdag 18 oktober 2016

Snelle gevulde visrolletjes



Eet jij genoeg vis? Zoals aanbevolen wordt, voor een gezond eetpatroon? De laatste tijd let ik er meer op, liever een visje dan een stukje vlees. Dat maak ik dan zo lekker mogelijk, of ik probeer een nieuw soort vis die ik nog niet kende.
En dan kom je tot leuke nieuwe ideeën, want met vis kun je heel veel variëren.

Deze visrolletjes zijn gezond en mager en kun je vullen met van alles, zoals bijvoorbeeld groenten of andere vis.
De groenten in deze visrolletjes had ik toevallig in huis, maar je kunt natuurlijk ook speciaal groenten kiezen die jij lekker vindt en ze dan speciaal in huis halen.

Bij mij zat er onder andere een blok verse zalm in (ik had een stuk zalm achtergehouden de avond ervoor), verse spinazie en paprika. Wil je helemaal gezond doen, dan stoom je de visrolletjes.
Ik maakte ze in de oven.

Benieuwd hoe je ze maakt? 

Nodig voor 2

2 pangafilets
klein blok zalmfilet, zonder huid
handje verse spinazie
halve rode paprika, in reepjes
stukje komkommer, ong. 5 cm, in reepjes
verse kruiden, zoals basilicumblaadjes of takjes tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beleg elke pangafilet met in het midden een blokje zalmfilet, daar op en omheen de reepjes groenten en blaadjes spinazie en kruiden.

Rol de pangafilets op en zet vast met een cocktailprikkertje.
Bestrooi met peper en zout en leg in een ovenschaal. Dek af met een stuk aluminiumfolie.

Zet in de oven voor 25 minuten en bak tot de vis gaar is. 




Bekijk ook de nieuwe website www.aboutfoodandfashion.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten