vrijdag 4 november 2016

Koffie- chococake met dadels en rozijnen




Ja, deze cake smaakt echt zoals hij er uit ziet; heerlijk.

Het is een cake met koffie- en chocoladesmaak. De koffie versterkt de smaak van de chocolade. 
Er zit ook nog eens een scheut chocoladelikeur in en wat dadels en rozijnen.
Best een luxe cake eigenlijk!



Als je wilt, kun je de dadels en rozijnen weglaten.
Zo maak je hem;

Nodig

150 ml melk
200 gr suiker
100 gr gesmolten boter
175 gr bloem
2 eieren
2 el oploskoffie
3 el cacao
1 1/2 tl bakpoeder
mespuntje bakingsoda
chocoladelikeur
snuf zout
4 dadels, pit verwijderd, in stukjes
2 el rozijnen





Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in met boter.


Los de koffie op in de melk en mix de eieren met de suiker tot een lichte massa.
Doe de boter erbij en een beejte bloem. Voeg de melk en de rest van de bloem samen met de cacao toe. Mix tot een mooi beslag en roer als laatste de chocoladelikeur, rozijnen en stukjes dadel er doorheen.



Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven. Bak de cake 45 minuten en controleer tegen het einde van de baktijd of de cake al gaar is. Gebruik hier voor een cocktailprikker en steek die in de cake. Als deze er droog uit komt, is de cake gaar.



Laat de cake afkoelen en stort hem op een schaal. Bestrooi eventueel met poedersuiker.






Bekijk ook de nieuwe website: www.aboutfoodandfashion.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten