woensdag 31 mei 2017

De sushi bowl


Dit ziet er toch superheerlijk en vers uit?

Wat een verrassing, een hele kom vol met sushi, alleen voor mij!
Dit is uit elkaar getrokken sushi, zonder nori vellen welteverstaan, daar hou ik niet zo van.

De truc van een sushi bowl is dat je hem kunt vullen met precies de ingrediënten die jij lekker vindt.
Hou je van California rolls? Dan doe je er surimi en avocado in. Hou je van Crispy tuna? Dan voeg je knapperige panko en aan aangemaakte tonijn uit blik toe. 
Easy as that!

De sushirijst koken doe je volgens de aanwijzingen op de verpakking. En vergeet vooral de marinade niet, die de echte sushismaak geeft aan de rijst.

Uiteraard mogen wasabi en sojasaus niet ontbreken.

Have fun met het kiezen van jouw eigen sushibowl!

Zo maak je het;

Voor 2 personen
250 gr sushi rijst
400 ml water
5 el rijstazijn
1 tl suiker
1 tl zout

Toppings op deze sushibowl:
avocado
surimisticks
gerookte zalmsnippers
wakamesalade
garnalen gemarineerd in knoflook
sesamzaadjes
mayonaise 

Andere toppings om te kiezen:
zalmeitjes
panko
dunne plakken rauwe tonijn (héél vers van de visboer)
dunne plakken zalm (héél vers van de visboer)

nori-vellen in stukjes gescheurd
reepjes komkommer
edamame boontjes
reepjes zoete omelet 
tonijn uit blik, aangemaakt met mayo

sojasaus
wasabi 

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Maak de marinade door de rijstazijn te verwarmen met de suiker.
Als de rijst een beetje afgekoeld is, voeg dan de marinade toe.

Lat de rijst afkoelen tot lauwwarm.
Snij de ingrediënten en bak de garnalen.

Maak de kommen op door onderin de sushirijst te scheppen. Daar bovenop de toppings.

Bedruppel met sojasaus, bestrooi met sesamzaadjes en trek wat sliertjes mayoanaise over het geheel.

Hou je van knapperig? Bestrooi dan eventueel met wat panko.









 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen